20 januari 2022

Barbecueën op anderhalve meter

2 min read

We kunnen er niet meer om heen, we leven inmiddels in een anderhalve meter samenleving. We zijn er zo langzamerhand wel al een beetje aan gewend, dat we met een stuk minder mensen mogen afspreken en dat sommige mogelijkheden erg beperkt zijn. Sinds 1 juni zijn de regels voor groepen aangepast en mag je weer in grotere groepen verkeren, mits dit goed wordt geregeld. Dit geldt natuurlijk ook voor barbecueën. Ik zal kort uitleggen hoe je het toch erg gezellig kunt hebben op anderhalve meter afstand met een kamado bbq.

Je moet in het begin rekening houden met de hoeveelheid mensen. Heb je een grote of kleine groep? Als je in ieder geval een mannetje of tien hebt geregeld kun je doorgaan naar de volgende stap. De locatie is in dit geval zeer belangrijk. Als je in de tuin zou willen barbecueën moet je uiteraard wel rekening houden of jouw tuin deze capaciteit aankan. Is dit niet mogelijk? Ga dan zo gauw mogelijk met z’n alle opzoek naar een ruimere locatie waarbij dit wel mogelijk is. Maar houdt dus wel rekening dat elk persoon een diameter moet hebben van anderhalve meter.

Wanneer je deze dingen op orde hebt, moet je denken aan de tafelindeling. Dit zorgt voor enige inspanning, want een tafel waar je normaal met zes personen aan kan zitten, kan nu nog maar voor vier personen. Statafels zijn normaal geschikt voor drie à vier personen, maar hier kan officieel dan nog maar één iemand aan staan. Wat altijd kan helpen is het gebruik van een meetlint, dan weet je in ieder geval zeker dat je goed zit.

Tijdens het barbecueën is het verantwoordelijk en handig om één iemand te laten barbecueën. Als niemand daar zin in heeft, kan je het best ieder om de beurt te doen. Maar wil je graag meer informatie over barbecues en dergelijk bijbehorende onderwerpen? Kan dan op: www.barbecuexxl.nl