28 november 2021

Een koelwerkbank kopen? Beslist een aanrader!

2 min read
uit eten

Er zijn zo van die zaken die in elke horecazaak onmisbaar zijn. Eén van deze zaken is de koelwerkbank. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste horeca-eigenaars in eerste instantie in de richting kijken van het kopen van een dergelijke werkbank. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat een koelwerkbank bestellen steeds verschillende voordelen met zich meebrengt. In één klap beschikt u op deze manier dan ook niet alleen over een plaats om voedingswaren op een efficiënte manier in koel te bewaren, daarnaast krijgt u ook de beschikking over een werkblad voor het bereiden van allerhande maaltijden. Gaat u ook een koelwerkbank kopen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Hou dan absoluut rekening met de informatie welke hier op deze pagina is terug te vinden. 

  1. Wat is een koelwerkbank precies? 

Een koelwerkbank is één van de belangrijkste “meubelstukken” welke deel uitmaakt van de werkruimte van een horecazaak. Door het kopen van een koelwerkbank kunt u in principe rekenen op een twee-in-één effect. In eerste instantie fungeert een koelwerkbank natuurlijk als koelkast. Dit betekent dat u er heel wat verschillende etenswaren in koel kunt bewaren. Dat is echter niet alles. Daarnaast beschikt een koelwerkbank zoals de naam reeds laat vermoeden ook over een werkgedeelte. Deze bestaat doorgaans uit RVS wat ervoor zorgt dat u meteen over een extra plaats beschikt in uw keuken om de lekkerste gerechtjes te kunnen bereiden.

  1. Welke verschillende soorten koelwerkbanken bestaan er?

Bij het bekijken van het aanbod met koelwerkbanken op de markt zal er vastgesteld kunnen worden dat er eigenlijk twee verschillende soorten exemplaren bestaan. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen de onderstaande twee opties: 

  1. Een ingebouwde koelwerkbank;
  2. Een uitgebouwde koelwerkbank; 

Beide bovenstaande vormen van koelwerkbanken zijn het overwegen waard. Welke van de beide opties nu precies het interessantst voor u zal zijn is in de praktijk altijd afhankelijk van de werksituatie. In het merendeel van de horecazaken lijkt het er naar uit te zien alsof er al snel de voorkeur wordt gegeven aan een ingebouwd exemplaar. Dit lijkt op het eerste zicht inderdaad de beste keuze, maar in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. 
Gaat u een ingebouwde koelwerkbank kopen? Dan wordt het al snel duidelijk dat er rekening zal moeten worden gehouden met enkele niet onbelangrijke nadelen. In het bijzonder de warmte-afgifte van een koelwerkbank is een belangrijk aandachtspunt. Dit geldt misschien niet zozeer voor de wintermaanden, maar wel zeker voor het moment dat de zomer aanbreekt. Hoe dan ook heeft een ingebouwde koelwerkbank altijd een belangrijke invloed op de energiefactuur. Dit is dus absoluut iets waar u rekening mee zult willen en moeten houden.