28 november 2021

Hoe maak je thuis de lekkerste koffie?

2 min read

Nu we veel thuiszitten is het soms lastig om van jouw oude, vertrouwde dagelijkse routine af te wijken. Misschien dronk je altijd koffie onderweg, in de trein of misschien hebben jullie wel de lekkerste koffie op kantoor. Nu is het aan jou om een nieuwe dagelijkse routine te creëren binnenshuis. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je geen lekkere koffie kan zetten. Wij geven tips om de echte thuisbarista uit te hangen!

Koop een goede koffiemaler

Het begint eigenlijk altijd bij de kwaliteit van de bonen. Hoe beter de koffiebonen zijn, hoe lekkerder de koffie uiteindelijk smaakt. Misschien hebben jullie wel een professionele koffiemachine voor de lekkere koffie op het werk. Dit is voor thuis nogal prijzig kunnen we je vertellen. Wat iets minder duur is en niet zoveel ruimte in beslag neemt is een koffiemaler. Er zijn verschillende koffiemalers. Zo heb je malers met messen, bladen en maalschijven. Een goede maler maalt de koffiebonen tot een gelijke hoeveelheid. En dat proef je ook terug in de koffie. Jouw bakkie smaakt dan namelijk altijd hetzelfde.

In de vriezer

Nog een trucje om de koffiebonen zo lekker mogelijk te laten smaken is om ze koud te bewaren. Ik hoor je denken: Koud?! Koffiebonen smaken namelijk het lekkerst als je ze in de vriezer bewaart. Ze komen namelijk meestal in een grote zak, maar je gebruikt lang niet alle bonen voor 2 kopjes koffie. Hoe langer je ze laat staan, hoe meer de smaak veranderd. Door de bonen koud te bewaren blijft de unieke smaak en aroma van de boon het beste totdat je ze uiteindelijk echt gaat gebruiken.