28 november 2021

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin

2 min read
pasta met zalm

Kom jij vaak thuis na een lange dag werken, en weet je dan niet wat je moet koken? De kinderen zijn moe, en jij ook, en dan moet je nog aan het koken beginnen. Met deze tips wil ik ervoor zorgen dat jij weer relaxt in de keuken kunt staan.

pasta met zalm

Weekplanning

Het klinkt misschien saai, en niet creatief, maar het werkt erg goed om je maaltijden te plannen. Natuurlijk hoef je dit niet tot in de details te doen, maar het is wel handig om te weten wat je op welke dag wilt maken. Zo bespaar je een hoop tijd en stress, en kun je ervoor zorgen dat je niet rond 6 uur, in de drukte, in de supermarkt loopt. Doe je boodschappen voor een paar dagen, en probeer op een rustig moment te gaan, met een boodschappenlijstje in de hand.

Een weekplanning kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Maandag – Pasta met zalm

Dinsdag – Chili con Carne

Woensdag – Andijviestamppot

Donderdag – Pompoensoep met naan

Vrijdag – Couscous

Zaterdag – Bloemkoolcurry

Zondag – Macaroni kaasschotel

Deze planning is erg basic, en laat nog genoeg ruimte voor creativiteit.

Probeer ook je kliekjes op te gebruiken of in te vriezen. En gebruik overgebleven groenten bijvoorbeeld in een lekkere soep.

Gevarieerd

Naast makkelijk wil je natuurlijk ook gezond koken. Dit doe je door te variëren met de ingrediënten die je gebruikt. Maak niet elke dag een gerecht met pasta, hoe lekker dit ook is, maar eet ook niet elke dag aardappels, groente en vlees. Leer je kinderen om een salade bij de maaltijd te eten, en breng deze dan ook goed op smaak met olijfolie, peper en zout. Zo zorg je dat iedereen genoeg groente binnen krijgt.

Probeer gebruik te maken van volkoren producten, zoals zilvervliesrijst en volkoren pasta. Kook ook niet elke dag met vlees, maar eet ook eens een dag vis of vegetarisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *