28 november 2021

Met een maaltijdservice in Rotterdam eet je gezonder

3 min read

Ben jij druk bezig met afvallen? Moeten er nog een paar kilo’s af om jouw ideale gewicht te bereiken? Wist jij dat een maaltijdbox jou kan helpen bij het behalen van jouw streefgewicht? In dit artikel leggen we uit waarom een maaltijdbox zo gezond kan zijn, en waarom het kan helpen met afvallen. Allereerst is het goed om kort uit te leggen wat een maaltijdbox, ook wel foodbox of boodschappenpakket genoemd, precies is.

Zelf koken met een maaltijdbox

Een maaltijdbox is eigenlijk niets anders dan een box met daarin ingrediënten (groente, vlees, vis, pasta etc.) die je nodig hebt voor het bereiden van 3, 4, 5, 6, of 7 maaltijden voor een bepaalde week. De aanbieder komt met inspirerende en originele gerechten. De aanbieder doet ook de boodschappen, en zorgt dat alles netjes in een box bij jou thuis wordt afgeleverd. Aan jou de taak om alle ingrediënten te transformeren naar een heerlijke gezonde maaltijd. En dat gaat best eenvoudig dankzij de heldere recepten die in de meeste gevallen gewoon meegeleverd worden.

Verse maaltijden aan huis
Je kunt ook kiezen voor dagverse of vriesverse maaltijden aan huis in Rotterdam. Dit zijn opwarmmaaltijden die je in de oven of magnetron zelf kunt bereiden. Eventueel kan je ook kiezen voor een tafeltje dekje aanbieder die alles warm levert aan huis. Gemiddeld kosten deze gerechten tussen de €6,50 en €7,00. Vooral voor ouderen kan dit erg handig zijn. Elke week bezorgt een vaste koerier de bestelling aan huis. De gemeente Rotterdam heeft daarnaast enkele samenwerkingen voor senioren opgezet. Informeer bij de gemeente!


Gevarieerd en gezond eten met een maaltijdservice
Het mooie aan zo’n maaltijdbox is dat deze altijd ontzettend gevarieerd gevuld is. Je zult dus zowel aardappelen als groenten, pasta, vlees, vis, peulvruchten enzovoort eten. Kortom: alle belangrijke voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft, zitten in de maaltijdbox. Wil je gezond leven en je streefgewicht behalen, dan is het vooral heel belangrijk dat je gevarieerd eet. Dus niet elke dag pasta, elke dag vlees of elke dag groenten. Een gezonde variatie kan al snel resulteren in een paar kilo’s minder, handig toch?


Voordelen van kant en klare maaltijdboxen
Een ander groot voordeel van de maaltijdbox, is dat deze box al veel werk voor jou doet wat je anders snel “vergeet”. Denk aan het bedenken van recepten, het maken van boodschappenlijstjes, het bezoeken van een supermarkt. Normaal gesproken kom je hier lang niet altijd aan toe. Je bent druk met je werk, gezin, of hebt andere verplichtingen. Het avonddiner lijdt hier al snel onder. Voordat je er erg in hebt zit je alweer aan een magnetronmaaltijd, of bij de plaatselijke snackbar. Daarom: breng structuur in je leven, haal die stok achter de deur in huis, en probeer eens een Maaltijdbox abonnement! De maaltijden van uitgekookt bestel je al voor 15 euro (proefpakket met 4 maaltijden)  Probeer het gewoon eens eenmalig uit, je zit nergens aan vast en kunt direct zien of zo’n foodbox past bij jouw leven. Je kunt ook kiezen voor apetito of bijvoorbeeld van Smaak of Vers aan Tafel maaltijden. Deze laatstgenoemde aanbieder biedt ook een aantrekkelijk proefpakket van 6 maaltijden voor €25. Lekker, gezond en super eenvoudig. Snel op te warmen en er zijn meer dan 100 verschillende smaken / recepten te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *