28 november 2021

Op zoek naar een goede digestief? Overweeg het Italiaanse limoncello

2 min read
genieten

Sommige mensen zweren erbij om zo vaak mogelijk direct na een maaltijd een digestief in te nemen. Bij zo’n digestief gaat het niet zelden om een klein glaasje met sterke drank. Het doel hiervan is in principe om de spijsvertering te helpen bevorderen. Welnu, een Mistè Limoncello is een van de meest geliefde dranken, zowel kort na een maaltijd als bij andere omstandigheden. Een goede Limoncello heeft normaal gesproken een alcoholpercentage van tegen de dertig procent. Verder is de frisse citroensmaak natuurlijk een van de belangrijkste herkenningspunten van het van origine uit Italië afkomstige Limoncello. Die citroenen zijn trouwens echt van wezenlijk belang, iets dat ook wel blijkt uit de volgende alinea.

Waarom is de vermelding IGP zo belangrijk?

Wanneer je op zoek bent naar een goede fles Limoncello, dan loont het om een fles te zoeken met de aanduiding IGP op het etiket. Deze afkorting staat voor de Italiaanse term ‘Indicazione geografica protetta’. Dit laat zich vertalen als ‘beschermde geografische aanduiding’. Deze aanduiding heeft in het geheel betrekking op de citroenen. Alleen van citroenen die in de omgeving van de Italiaanse stad Sorrento groeiden kan namelijk de echte, authentiek smakende drank Limoncello worden gemaakt, zo wordt er geredeneerd.

Místè Limoncello

Wat bepaalt of een limoncello variant goed is?

Het type citroen dat is gebruikt voor de totstandkoming van Limoncello is dus van essentieel belang voor de smaak van de uiteindelijke drank. Verder is het ook belangrijk dat deze citroenen op de juiste manier, het liefst ambachtelijk, geteeld, geplukt en verder verwerkt zijn. Ook de andere ingrediënten zijn bij voorkeur van de beste kwaliteit. Dit geldt dan bijvoorbeeld voor de alcohol en de suiker. Ingrediënten met een biologische achtergrond hebben hierbij duidelijk de voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *