28 november 2021

Probeer eens wat nieuws, probeer Presidente bier!

2 min read
toe aan nieuw bier

Op zijn tijd drink ik graag wel eens een biertje, wanneer ik uit ga, met vrienden ergens wat ga drinken of gewoon thuis op de zaterdagavond. Ik probeer vaak juist nieuwe soorten bier te proberen en te ontdekken omdat ik niet altijd van dat standaard bier wil drinken. En al wil ik wel graag een nieuw soort bier proberen, vaak stuit ik dan weer op een ander probleem. Ik weet dan vaak niet wat ik moet kiezen en neem dan alsnog het standaard bier mee naar huis. Pas geleden kwam ik echter een nieuwe soort bier tegen, namelijk Presidente bier. Ik had hier nog niet eerder van gehoord maar toen een vriend van me zei dat hij het al een keer al gedronken en het hem goed was bevallen, heb ik het toch maar in huis gehaald. En ik was aangenaam verrast. 

lekker glas met bier

Wat is deze soort bier?

Dit bier is een blond lagerbier met een alcoholpercentage van 5% en heeft een heerlijke en volle smaak. De smaak van bier is natuurlijk heel belangrijk, en bij deze biersoort vond ik die echt heel goed. Van oorsprong komt deze bier uit de Dominicaanse Republiek. Hier wordt dit bier sinds 1935 al gebrouwen. Het bier is vernoemd naar de toenmalige president Rafael Trujillo. Dit bier was van oorsprong een donker bier maar hiermee behaalden ze maar matig succes. Daarom werd dit bier later, in de jaren 60, verandert in een blonder lager pils. Presidente bier is een lekker en fris biertje dat je heel goed kan drinken op een mooie en warme dag. Wanneer je dit biertje drinkt krijg je hoe dan ook een zomergevoel. Ben je benieuwd geworden naar dit bier? Je kunt het heel gemakkelijk zelf in huis halen om het te proberen. En wie weet vind je het, net als mij, een heel lekker biertje.

andere biersoort