28 november 2021

Twee heerlijke gerechten die binnen 20 minuten klaar zijn

2 min read

De Corona crisis en de bijbehorende maatregelen zorgen er voor dat we momenteel niet lekker uit eten kunnen. Veel restaurants springen hier creatief mee om door thuis te bezorgen of zelfs hele afhaalpunten op te zetten. Toch vinden veel mensen eten ophalen of laten bezorgen wel makkelijk maar de sfeer van een goed restaurant raakt natuurlijk verloren. Om jou wat centen te besparen maar toch volledig te voorzien in jouw gemak hebben wij deze week twee gerechten samengesteld die jij binnen 20 minuten op je bord hebt liggen. We hebben een heerlijk voedzaam en vitaminevol ontbijt en een echte ophaal hit als diner.

Start de dag goed met een Acai-bowl

Een acai (spreek uit assaaai) bowl staat bekend als echt power food. Wij raden aan hier jouw dag mee te beginnen. Nu je niet naar kantoor hoeft bespaar je al op reistijd. Met deze snelle maaltijd ben je ook nog eens in 20 minuten klaar voor de dag! Gooi een handvol ijs, 100 ml kokoswater, bevroren blauwe bessen, een bevroren banaan en natuurlijk het acai poeder in de blender. Zorg wel dat je blender ijs aan kan. Hierna even opleuken met kokos poeder, aardbeien, blauwe bessen en muesli en je hebt een heerlijke dag start!

Geniet in de zon met een poke-bowl

De poke bowl is de afhaal hit van 2019 en onverminderd populair in  2020. Deze mega-sushi bowl is ook nog eens makkelijk te maken. Zorg wel dat je de juiste aziatische spullen in huis haalt, gewoon te koop bij de Appie om de hoek. Zalmfilet, sushirijst en daarnaast alles wat jij zelf lekker vindt. Een snufje himalaya zout zorgt ervoor dat deze plakkerige rijst niet aankoekt. Naast de zalm raden wij om gebakken uitjes, mais en zeewier toe te voegen aan jouw bowl. Tot slot geraspte komkommer en smullen maar!