20 januari 2022

Wat is een cocktail set?

2 min read

Een cocktail set bestaat uit verschillende materialen om de perfecte cocktail te maken. De materialen die in de cocktail set zitten heb je nodig om verschillende soorten cocktails te kunnen maken. Met een gemiddelde cocktail set kun je vrijwel alle cocktails maken die je wilt. Als je tijdens de feestdagen lekkere cocktails wilt maken mag een cocktail set dus niet ontbreken.

Uit welke materialen bestaat een cocktail set?

Er bestaat veel soorten cocktail sets. Er kunnen dus verschillende materialen in zitten. Als je thuis cocktails wilt maken heb je geen uitgebreide set nodig, je hebt dan aan een basis set voldoende. De volgende materialen zijn handig om te hebben in je set: een cocktail shaker, een strainer, een muddler, een spoon en een barmaatje. Als je over deze materialen beschikt kun je vrijwel alle populaire cocktails maken.

Welke soorten cocktail sets zijn er?

Zoals ik hierboven al vertelde zijn er verschillende soorten cocktail sets. Een 6-delige set is eigenlijk de basis waarmee je thuis met gemak bijna alle cocktails kunt maken. Je hebt ook uitgebreidere sets (10-delige), deze zijn alleen nodig als je op een professioneel niveau cocktails gaat maken. Hier zitten dan bijvoorbeeld de volgende extra materialen bij: ijs tang, ijs zeef, reinigingsborstel en rietjes. Deze materialen kunnen een toevoeging zijn waardoor het maken van de cocktails soepeler en professioneler kan verlopen, maar het is niet perse nodig. Deze onderdelen worden vooral bij restaurants of cocktailbars gebruikt. Je hebt ook een verschil in een Boston en een Cobbler set. Bij een Boston set zit een Boston shaker. Deze shaker heeft een glas en een beker die over het glas zit (2 delen). De Cobbler set bevat een Cobbler shaker. Deze shaker bestaat een glas, beker die over het glas valt en een zeef (3 delen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *